ΤΟ νησί.

warning: Creating default object from empty value in /home1/esto/public_html/sites/all/modules/openpublish_core/theme_helpers/node-article.tpl.inc on line 45.
φανταστικός ταξιδιωτικός οδηγός

 
Στο ΝΗΣΙ των Κούκων της μακρινής ηπείρου, ο χρόνος περνά αργά. Οι κάτοικοι, απόγονοι μιας πανέξυπνης και πολυταξιδεμένης φυλής, δεν παίζουν με καπάκια για να περνούν το χρόνο τους, αλλά αναγκάζονται να επιδίδονται σε αθλήματα με τραπεζοκαθίσματα, καντίνες, ομπρέλες και λοιπά εποχικά.
 
Ντόπιες και τουριστικές φυλές απολαμβάνουν βόλτες στην κατάλευκη άμμο της ωραιότερης ατόλης στον κόσμο, snorkelling σε... τριπαριστούς βυθούς, jeeping στη ζούγκλα, ολοήμερους παραδοσιακούς χορούς, κρέατα-λουκούμι ψημένα σε λάκκους με ηφαιστειακές πέτρες.
 
Ο αρχηγός του ΝΗΣΙΟΥ με κάποιους από τους υπαρχηγούς του, δίνουν νόημα στη ζωή των κατοίκων και παίρνουν μέρος στα αθλήματα που διεξάγονται. Έχουν μάλιστα χωριστεί σε πολλές ομάδες, ανάλογα με τα κέφια και τις διαθέσεις τους, για να έχουν τα αθλήματα ενδιαφέρον και να υπάρχει ανταγωνισμός.
 
Ο αρμόδιος υπαρχηγός, υπεύθυνος για τα αθλήματα και πρόεδρος της επιτροπής ποιότητας αθλημάτων και λοιπών παιγνίων, είναι πάντα χαμογελαστός κι επιβάλλει τους όρους διεξαγωγής. Συγκαλεί την επιτροπή ποιότητας αγώνων, στέλνει ετεροχρονισμένες προσκλήσεις συμμετοχής των ενδιαφερομένων, κάποιες φορές μέρες μετά την σύγκλησή τους, έτσι για να υπάρχει κέφι και χιούμορ, δίνει άδειες συμμετοχής και μετά τις ανακαλεί, δεν δίνει άδειες συμμετοχής σε άλλους για να μην μπορεί να τις ανακαλέσει, μοιράζει πρόστιμα σε όσους δεν έχουν κακό πόστο και χαμογελά στις φωτογραφικές μηχανές που τοποθετούν τουρίστες στα καλά τα πόστα.
 
Στο ΝΗΣΙ δεν υπάρχουν αρμόδιοι υπάλληλοι. Είναι όλοι τους σε άδεια. Ο Νόμος εφαρμόζεται από μόνος του και οι κάτοικοι του νησιού πλέουν σε πελάγη ευτυχίας.
 
Μια φορά το τόσο, στο ΝΗΣΙ, εμφανίζονται μετά από πρόσκληση και Επίτροποι από το ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ των νησιών, ΑΡΜΟΣΤΕΣ της κεντρικής διοίκησης κι αφού διαπιστώσουν ότι στο ΝΗΣΙ τα πάντα λειτουργούν αρμονικά, επιστρέφουν στην βάση τους για να συντάξουν τις αναφορές τους που αργούν αργά και βασανιστικά να δουν το φως της δημοσιότητας, προφανώς για να μην αντιγραφεί η ζωή του ΝΗΣΙΟΥ, από ιμιτασιόν εκδοχές άλλων συμπλεγμάτων.
 
Στο ΝΗΣΙ, τα πάντα κυλούν χαμογελαστά και διασκεδαστικά. Η ζωή έχει πλάκα, η πλάκα συχνά δεν έχει άδεια από το αρμόδιο γραφείο της οικείας Πολεμοδομίας αλλά παραμένει πλάκα, τα βράδια τα πανηγύρια γεμίζουν κόσμο που γλεντά τη χαρά του πρωινού παιχνιδιού κι όλοι αγαπημένοι επιστρέφουν ικανοποιημένοι στο σπίτι τους για να ετοιμαστούν για τις εκπλήξεις που τους επιφυλάσσει ο αρχηγός του ΝΗΣΙΟΥ την επόμενη μέρα.
 
Κι έτσι τελικά, ο χρόνος στο ΝΗΣΙ, περνά γρήγορα και μέχρι τον επόμενο Μάιο, όλοι φωτογραφίζονται χαμογελαστοί και νικητές.
 
Πηγή:
Νήσοι Κουκ - Βικιπαίδεια